Globen Lighting väljer Borås och Viared för fortsatt expansion

Nu flyttar hela verksamheten till ombyggda och specialanpassade lokaler i Viared och blir ny hyresgäst hos det noterade fastighetsbolaget Logistea.

Dela det här inlägget

I dagarna har Globen Lighting och Logistea tecknat hyresavtal i fastigheten Vindrosen 4 i Viared, Borås. Efter flera år av trångboddhet och svårighet att växa vidare i befintliga lokaler flyttar nu företaget hela sin verksamhet från Svenljunga till Borås. Beslutet berör 15 personer som nu får ny placeringsort. Globen Lighting är ett företag inom inredningsbelysning som har vuxit kraftigt senaste åren. Idén till företaget startades i Sävedalen redan på 70-talet av ingenjören Anders Hall men har sedan 1983 huserat i Svenljunga. Under 2020 valde grundarfamiljen att kliva av till förmån för nya huvudägare i form av Screen Capital, med VD Alexander Meyenberg Hall, son till Anders och Ann-Charlotte Hall, fortsatt aktiv i verksamheten. I mars 2021 anslöt Helena Thorell som vice VD på Globen Lighting och tillsammans driver Helena och Alexander företaget mot vidare expansion.

Globen Lighting har vuxit kraftigt de senaste tio åren vilket successivt gjort att lokalerna i Svenljunga blivit ineffektiva och därmed bromsat vidare utveckling, både på kontors- och logistiksidan. Nu flyttar därför hela verksamheten till ombyggda och specialanpassade lokaler i Viared och blir ny hyresgäst hos det noterade fastighetsbolaget Logistea, inriktade mot fastigheter inom lager, logistik och lätt industri.

– Vi har haft utmaningar i befintliga lokaler en längre tid och sökt lösningar på plats men inte lyckats med Svenljunga kommun och nuvarande fastighetsägare. Det känns självklart tråkigt att inte kunna vara kvar där vi har våra rötter, men vi är glada att vi har hittat moderna och anpassade lokaler i Viared som passar våra behov perfekt. Logistea har med sitt kunnande inom fastighetsutveckling också varit en naturlig partner att luta sig mot i den här processen, säger Alexander Meyenberg Hall, VD, Globen Lighting

Arbetet med att anpassa lokalerna påbörjas redan i sommar, med beräknad inflytt Q2 2024. Den före detta padelhallen byggs om till lager och delar av Camfils kontor byggs om, moderniseras och anpassas för Globen Lightings behov av kontor, showroom, produktutveckling och fotostudio.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Globen Lighting som hyresgäst hos Logistea och ser fram emot att som långsiktig fastighetsägare vara med och stödja Globens fortsatta tillväxt, säger Tobias Lövstedt, Finans- och affärsutvecklingschef, Logistea.

På Globen Lighting arbetar idag 15 personer som nu alltså får ny placeringsort i Borås istället för Svenljunga. Många av dem får dessutom kortare resväg då flera redan bor i Boråsområdet.

– Vi vet att alla anställda på företaget ser fram emot nya moderna lokaler som fungerar bra i vår vardag och vi hoppas att alla vill följa med oss i den här flytten. Vi ser också att Borås kan erbjuda en attraktiv miljö för växande företag och att Viared har ett utmärkt läge för vår typ av verksamhet, avslutar Helena Thorell, vice VD, Globen Lighting.

Om Globen Lighting
Globen Lighting designar, tillverkar och säljer interiörbelysning i mellan-/premiumsegmentet till både retailoch contractmarknaden sedan 1983. Sortimentet återfinns på över 35 marknader hos digitala återförsäljare som Nordic Nest, Rum21, Boozt, Andlight, Lampemesteren och Ellos, men också i välkända fysiska butiker som t.ex. Svenssons i Lammhult, Designtorget, Mio och Bauhaus, samt fristående belysnings- och inredningsaffärer. Huvuddelen av sortimentet är designat av våra inhouse-formgivare och designen andas skandinavisk enkelhet och har en modern känsla med en twist. Sedan 2020 ingår företaget i Screen Capital-koncernen med säte i Fjärås.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alexander Meyenberg Hall, VD
+46 706 71 06 96, alexander.hall@globenlighting.se

Helena Thorell, vice VD
+46 707 48 92 42, helena.thorell@globenlighting.se

www.globenlighting.com

Om Logistea
Logistea är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager, logistik och lätt industri. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under kortnamnen LOGI A och LOGI B. Logisteas fastighetsportfölj har på tre år vuxit från 189 miljoner kronor i fastighetsvärde till drygt 4,9 miljarder kronor. Bolagets tillväxtstrategi är att bygga en fastighetsportfölj med starka kassaflöden i kombination med lång genomsnittlig kvarvarande kontraktstid i välbelägna och växande logistiknav i Sverige. Bolaget äger efter ovanstående förvärv 70 fastigheter i Sverige med en uthyrningsbar yta om cirka 580 000 kvadratmeter, samt en byggrättsportfölj om cirka 316 000 kvadratmeter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tobias Lövstedt, Finans- och Affärsutvecklingschef, Logistea
+46 73 502 68 77, tobias.lovstedt@logistea.se

www.logistea.se

Se även

Nordic Labtech flyttar in.
Pressrelease

Nordic Labtech flyttar in!

Denna specialanpassade fastighet är skräddarsydd för att möta Nordic Labtecs framtida behov.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse på sidan.